Arkitektförslagen utställda

29 april, 2015

En lösning som visar på en möjlig vitalisering av stadsmiljön och främjar bekväma och effektiva byten mellan de olika trafikslagen.

förslag över clemenstorget

Så löd uppdraget för de tre arkitektteam som har kvalificerat sig för att gå vidare och presentera var sitt förslag för utformningen av framtidens Clemenstorget och Bangatan.

 

De nu utställda förslagen – ”Världen i Lund”, ”Urban Lund" och Kontrapunkter” – kommer att bedömas utifrån följande kriterier:

• En gestaltning som har potential att lyfta uppdragsområdet till ett av de viktigaste stadsrummen i Lund; • En gestaltning som visar på potential att skapa liv och rörelse: gestaltning för möten och aktiviteter året och dygnet runt; • En gestaltning som kombinerar existerande kvaliteteter och tillför nya; • En gestaltning som underlättar snabba, smidiga och bekväma byten mellan olika trafikslag; • Ett koncept som är genomförbart: möjlighet till etappindelning och rimlig investerings- och driftkostnadsnivå.

Det är tre arkitektteam som har arbetat fram förslagen; dessa presenteras dock anonymt. Det är först när det vinnande förslaget avslöjas den 7 november som vi får veta vilket team som har vunnit.

Utställningen finns i Kristallens foajé (Brotorget 1) och kan besökas på vardagar mellan kl. 8.00 och 17.00 fram till den 14 november. Förslagen finns också publicerade på webben www.lund.se/LundC. Glöm inte att du kan rösta på favoritförslaget! Det kan man göra både i utställningen och på webben.

Läs mer:

Stadsutveckling i Lund C-området

Följ arbetet med Lund C på Facebook!

Lunds kommun

Telefonnummer
Växel: 046-359 50 00

Organisationsnummer
212000-1132

Postadress
Lunds kommun
Box 41, 221 00 Lund

E-post
tekniska.forvaltningen@lund.se

Besöksadress
Tekniska förvaltningen
Brotorget 1, Lund