"Space" ska byggas vid hållplatsen Science Village/ESS

29 april, 2015

Nu är vinnaren för ikonbyggnaden på Science Village Scandinavia korad. Det är nu klart att FOJAB Arkitekter tillsammans med fastighetsbolaget Wihlborgs ska bygga mötesplatsen "Space".

Den nya ikonbyggnaden "Space" ska bli en mötesplats intill spårvagnshållplatsen på Science Village. Bild: FOJAB Arkitekter/Wihlborgs.

Byggnaden "Space" kommer att bli den första som uppförs i forskarbyn Science Village Scandinavia, som ligger på Brunnshög, mellan MAX IV och ESS. I början ska den stå för sig själv, men så småningom ska den integreras i den växande stadsdelen.

"Space" ska bland annat inrymma en mötesplats med utställningslokaler, hotell och restaurang, men också - drygt ett hundra gästrum. Den ska byggas i direkt anslutning till stadsdelens centrala torg och den kommande spårvagnshållplatsen.

Byggnaden kommer att utföras huvudsakligen i träd och kännetecknas av dagsljuset som strömmar ner via takfönster och det stora atrium. Växter, vatten och träd blir de tongivande elementen.

Huset beräknas stå klart 2018.

Mer läsning:

Om "Space" på Science Village Scandinavia webbplats

Lunds kommun

Telefonnummer
Växel: 046-359 50 00

Organisationsnummer
212000-1132

Postadress
Lunds kommun
Box 41, 221 00 Lund

E-post
tekniska.forvaltningen@lund.se

Besöksadress
Tekniska förvaltningen
Brotorget 1, Lund