Save the date: Invigningen av spårvägen blir den 12 december!

Skriv in i kalendern: Invigningen av spårvägen blir den 12 december. Nu är det knappt ett halvår kvar till spårvägsinvigningen i Lund och vi planerar för firandet för fullt.

Lundaprofilen Johan Wester var med och tog första spadtaget inför spårvägens byggstart 2017 samt tog fram de kreativa spårvagnsnamnen 2019. Nu ska han hjälpa oss även med invigningen av spårvagnstrafiken. Foto: Kristina Strand Larsson, Lunds kommun.  

 

Det blir den välkända lundaprofilen Johan Wester som leder den första officiella spårvagnsfärden mellan depån i Brunnshög och Clemenstorget i centrala Lund den 12 december. Med på resan kommer att följa eminenta gäster och ceremonin kommer att livesändas både via storskärmar i stadsmiljön och digitalt. 

Efter invigningsceremonin kommer allmänheten att ges möjlighet att resa fritt i spårvägsstråket och uppleva det nya kollektivtrafikslaget samt känna in staden som växer och utvecklas intill. Lunds kommun och Skånetrafiken vill därför bjuda in alla aktörer som har verksamheter nära spårvägen att öppna upp och arrangera egna events i samband med invigningen så att spårvagnsresenärer får möjlighet att ta del av resan och allt det fantastiska som sker intill.

– Det finns oerhörda mängder kunskap, idéer om innovationer och stolthet längs med hela spårvägen. Det vore underbart om vi nu gemensamt kunde skapa ett lok av framtidstro och koppla ihop alla möjliga ”vagnar” i samband med spårvägsinvigningen, uppmanar Johan Wester, programledaren för spårvägsinvigningen.

Spårvägen passerar många stora och mindre arbetsplatser – Allhegonakyrkan, Skånes universitetssjukhus, olika verksamheter vid LTH; Axis, Ideon och Medicon Village; Sony-Ericsson-området, mängder med byggaktörer i Brunnshög och inte minst de nya forskningsanläggningarna MAX IV och ESS.

Invigningsarrangörerna vill nu uppmuntra alla att vara med under invigningsdagen och visa upp sina verksamheter för spårvagnsfirare.

Har du eller din verksamhet en idé om hur just ni vill delta på invigningsdagen? Det kan handla om allt från en guidad tur på något av företagen till en kör som sjunger Lunds lov. Som arrangörer ansvarar ni fullt ut för er programpunkt samt att eventuella restriktioner och riktlinjer till följd av coronapandemin följs under ert event.

Anmäl era idéer via formuläret nedan senast den 15 novemberHar ni frågor eller funderingar kontakta gärna jurate.paulsson@lund.se.

Tillsammans skapar vi gemenskap – ett framtida Lund för fler!

Spårvägsinvigning

Arrangör
Kontaktperson
E-postadress
Telefon
Rubrik på eventet
Plats för eventet (du ansöker om tillstånd på egen hand)
Kort beskrivning