Passa på att prova på

Det är aldrig för tidigt att börja en god vana. I Lunds kommun har vi en lång tradition med hållbart resande och nu uppmuntrar vi till att fler ska färdas kollektivt eller cykla under spårvägens byggtid.

Börja åka kollektivt redan innan spårvägen är på plats 
Kollektivtrafiken är säker, prisvärd, bekväm och snabb. Du kan surfa, läsa eller vila dig medan bussföraren tar dig mot resmålet. 

Ska du ta dig vidare i staden? Varför inte prova på att kombinera kollektivtrafiken med en lånecykel från Lundahoj eller en hyrcykel från Digibike, så minskar du restiden och kommer närmare målet för din resa. Lundahoj är ett lånecykelsystem med 250 cyklar på 17 olika platser (stationer) längs den kommande spårvägen från centrala Lund och nordöst mot de stora arbetsplatserna. Digibike-cyklar finns utplacerade runt om i staden och du kan enkelt hyra en Digibike på plats genom deras app, som går att hämta på digibike.se. Var det finns lediga cyklar hittar du i deras app. Du kan dessutom lämna tillbaka cykeln var du vill så länge cykeln placeras i ett cykelställ inom Lund.

Upplev hur det känns att cykla med en el-cykel  
Elcykeln underlättar trampandet i upp till 25 kilometer per timme samt hjälper till vid start, motvind och uppförsbackar. Det blir helt enkelt lättare att cykla. 

Främst väder vi oss till dig som har lite längre att cykla eller där kollektivtrafik och en vanlig cykel inte fungerar i din vardag

Prova-på-dag med elcykel
Är du nyfiken på hur det känns att cykla med el utan att vilja låna hem en elcykel? Om intresse finns kommer vi att arrangera prova-på-dagar under våren för dig som är nyfiken på hur en elcykel fungerar och vill ta den på en kort testrunda.

Anmäl dig
Lunds kommun erbjuder arbetspendlare som bor eller arbetar i Lund att prova på en elcykel under tre veckor eller att resa kollektivt i två veckor. Vi riktar oss främst till dig som vill testa att ställa bilen hemma och anta utmaningen att upptäcka fördelarna med de hållbara resalternativen. Fyll i en anmälan för att få chansen att prova på en ny resvana.

För att ta del av prova-på-erbjudanden om att resa kollektivt eller låna en elcykel måste du vara över 18 år. Det är väldigt många som vill prova en elcykel och det kan därför dröja innan du blir kontaktad av oss. Projektet kommer att pågå åtminstone till december 2018.

Att låna en elcykel är förenat med en kostnad som Lunds kommun står för. Om du inte hämtar ut elcykeln under den avtalade låneperioden kommer du att bli debiterad 500 kr för att täcka våra omkostnader.

Om du blir utvald att låna en elcykel kommer du att få skriva på ett låneavtal när du hämtar ut cykeln. Läs igenom låneavtalet innan du skickar in din intresseanmälan. Låneavtalet hittar du längst ner på sidan under relaterad information. 

 

Nya resvanor

      Jag vill prova på att:
 Namn, efternamn:
Telefonnummer:
E-postadress:
Postadress:
Postnummer och ort:
Arbetsgivare/Lärosäte:
Arbetsplatsens/Lärosätets besöksadress:
 Jag är:
 Vanligtvis genomför jag mina resor med:
 ...eftersom:
 I snitt reser jag med bil/motorcykel:
 I snitt reser jag kollektivt:
 I snitt går eller cyklar jag:
 Har du deltagit i någon prova-på-kampanj med Skånetrafiken de senaste 6 månaderna?
 Motivera kort varför du vill prova på att resa kollektivt eller med elcykel, ange också om du kan tänka dig att cykla under vintern:
 Jag godkänner att mina uppgifter hanteras enligt GDPR (General Data Protection Regulation)
 
  
Lunds kommun

Telefonnummer
Växel: 046-35 50 00

Organisationsnummer
212000-1132

Postadress
Lunds kommun
Box 41, 221 00 Lund

E-post
tekniska.forvaltningen@lund.se

Besöksadress
Tekniska förvaltningen
Brotorget 1, Lund